Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εταίρος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών ο Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος Ware - Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2015



Ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Ορθόδοξους Θεολόγους της Εκκλησίας μας και πολυγραφότατος συγγραφέας θα βρεθεί στην πόλη μας και θα τιμηθεί από την Τοπική μας Εκκλησία το τριήμερο 20-22/11. Πρόκειται για τον Σεβ. Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Κάλλιστο Ware, Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου.
Προς τιμήν του σπουδαίου Ιεράρχου θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας Διεθνές Συνέδριο, με θέμα: "Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware: Η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στη Δύση", την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21/11. Το Συνέδριο διοργανώνει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας www.acadimia.org).
 
Το Σάββατο 21/11, στις 7.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Υποδοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Διοκλείας Κάλλιστου Ware ως Εταίρου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
19.00 - 19.15: Χαιρετισμοί - Απόδοση βυζαντινών εκκλησιαστικών ύμνων από τον βυζαντινό χορό Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου
19.15 - 19.30: Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware ως εκκλησιαστική και θεολογική προσωπικότητα»
19.30 - 20.00: Παντελής Καλαϊτζίδης, Δρ. Θ., Δ/ντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Ακαδημαϊκός Έπαινος Μητροπολίτου Διοκλείας Κάλλιστου Ware
20.00 - 20.45: Απονομή Μεγαλόσταυρου και Τιμητικού Διπλώματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών στον Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Ware. Ομιλία του Τιμώμενου Ιεράρχου με θέμα: «Η μαρτυρία της ορθόδοξης θεολογίας στη Δύση. Τί μπορούμε να συνεισφέρουμε και τί μπορούμε να μάθουμε»
 20.30: Πολυχρονισμός Σεβ. Μητροπολίτου Διοκλείας - Λήξη τιμητικής εκδήλωσης
 
Την Κυριακή 22/11 θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διοκλείας κ. Καλλίστου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κίτρους κ. Γεώργιος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ