Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Κατασκήνωση φωλιά …. για τοῦ Θεοῦ τη φαμελιά

Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2011



 

Ως δώρο του Θεού μέσ' στην καρδιά του Καλοκαιριού, αποδείχθηκε η ευκαιρία για λίγες μέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης που πρόσφερε η τοπική μας Εκκλησία στα ενήλικα μέλη της Οικογένειας. Πρόκειται για το Κατασκηνωτικό 4ήμερο που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και φέτος το Καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου με την ευθύνη του π. Κωνσταντίνου Φλάκη.

Από τις 5 μέχρι τις 8 Αυγούστου σύζυγοι, γονείς, εργαζόμενοι, νοικοκυρές, συνταξιούχοι αλλά και νέες μητέρες με τα παιδιά τους, ανέβηκαν στις Κατασκηνώσεις του Αγίου Λαυρεντίου και έζησαν λίγες μέρες χαλάρωσης με πλούσιες εμπειρίες από τη Θεία Λατρεία, την επικοινωνία, την πνευματική αναστροφή, τον ύμνο, το τραγούδι, το χορό. Ἡ συμμετοχή στην Τράπεζα τῆς Ευχαριστίας και την τραπεζαρία των σπιτικών φαγητών, αποτύπωσε στις καρδιές όλων των συμμετεχόντων την εικόνα της μιας Οικογένειας, του ενός Σώματος του Χριστού, της Ἐκκλησίας.

Παρών εκεί ψηλά στο βουνό και ὁ Επίσκοπός μας κ. Ιγνάτιος τελώντας το μεθεόρτιο Εσπερινό τῆς Μεταμορφώσεως στην κοινή ρίζα των τριών πελώριων πλατάνων, στο Προσευχητάρι τῆς Κατασκήνωσης - όπου ὁ ύμνος και ἡ προσευχή συναντιέται με το ισοκράτημα των τζιτζικιών, με το θρόισμα των φύλλων, με τα παιχνίδια τοῦ φωτός και του ανέμου μέσα στην πυκνή δενδροβλάστηση...  Όλη τούτη η ατμόσφαιρα διεσκόρπισε, για λίγο, τις έγνοιες και μέριμνές μας, την κατήφεια και την καταχνιά της  απόγνωσής μας, καθάρισε τις αισθήσεις μας, μεταμόρφωσε τις ψυχές μας.

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη που έδωσε και φέτος αυτή την ευλογημένη ευκαιρία στις κουρασμένες και φορτωμένες ψυχές μας, ώστε να καταλάβουμε ότι για να ζήσει η Οικογένεια χρειάζεται να διατηρήσει την ενότητά της και τον σύνδεσμό της με την Εκκλησία τοῦ Χριστού.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ