Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Τα Άγια Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Δημητριάδος Πανηγύρεις Τιμίου Προδρόμου

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2016



Την μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 6/1. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ο εορτασμός θα εξελιχθεί κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την παραμονή των Φώτων στους Ιερούς μας Ναούς θα τελεστούν ο Όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού,  από τις 5 έως τις 8.30 π.μ. Μετά ταύτα οι Ιερείς μας θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων.

Στις 6 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πρωτ. Απόστολος Κόκορης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

 

Πανηγύρεις Τιμίου Προδρόμου

Την Τετάρτη 7/1, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Τιμίου Προδρόμου Αγιάς

Την  παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς

Την  παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 Τιμίου Προδρόμου Αγίας Τριάδος Άνω Γατζέας

Την  παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ