Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και "Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ" κοντά στους 650 κρατούμενους της φυλακής Λάρισας.

Τετάρτη, 9 Μαρτίου, 2016



Σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, με υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, ανοιξιάτικα ενδύματα κ.α., μετέφεραν (7/3) στη φυλακή της Λάρισας εθελοντές του  "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με σκοπό την ενίσχυση των 650 φυλακισμένων.

Ο "Ε" και η "Δ", κατά τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούν ανθρωπιστικές αποστολές σε πολλές φυλακές της πατρίδας μας - και όχι μόνον - αξιοποιώντας τις προσφορές των συμπολιτών μας. Βεβαίως, προηγούνται οι άποροι και οι κοινωνικές υπηρεσίες της τοπικής μας κοινωνίας και ακολουθούν όλοι οι άλλοι εμπερίστατοι αδελφοί μας. Επικεφαλής  της ανθρωπιστικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του "Ε" και Υπεύθυνος της "Δ" π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπηρεσιακούς παράγοντες του Καταστήματος Κράτησης της Λάρισας και να καταθέσει, εκ μέρους του "Ε", ένα χρηματικό ποσόν υπέρ ενισχύσεως των απόρων φυλακισμένων. 

Επ' ευκαιρία της επισκέψεως αυτής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει μ' έναν νεαρό κρατούμενο που κατάγεται από το Βόλο. Να σημειωθεί δε πως η επίσκεψη του ιερέα στον απαράκλητο χώρο της φυλακής είναι ένα μεγάλο γεγονός για όλους - κρατούμενους και εργαζόμενους - γιατί μεταφέρει τη Χάρη του Θεού, την εξ ύψους παρηγορία και γεμίζει τα χέρια των απόρων με αναγκαία είδη που λείπουν από τις κοινωνικές υπηρεσίες των φυλακών. Παρά την οδυνηρή κρίση που πλήττει την πατρίδα μας, η Τοπική μας Εκκλησία είναι ευεργετικά παρούσα και στους χώρους κράτησης.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ