Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Εορτή της Τιμίας Ζώνης στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Δημητριάδος Ιγνάτιος: «να μείνουμε ενωμένοι στην πίστη μας με μάνα την Εκκλησία μας»

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2011



Πανηγύρισε και φέτος το Ιερό Παρεκκλήσιο του εκκλησιαστικού Ξενώνος της Άλλης Μεριάς την κατάθεση της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Της Ιεράς Πανηγυρικής Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Καθηγουμένων και των μοναχών  όλων των Ιερών Μονών της Μητροπόλεώς μας.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος κατά την καταληκτήρια προσλαλιά του προ του «Δι' εὐχῶν...» έκανε ιδιαίτερη μνεία σε όλους, όσοι συνέβαλαν στο να αποκτήσει η τοπική μας Εκκλησία αυτόν τον Ξενώνα στην όμορφη περιοχή της Άλλης Μεριάς. Ευχαρίστησε όσους προσήλθαν για να συνεορτάσουν, ενώ μιλώντας από καρδιάς για τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας προέτρεψε να μείνουμε ενωμένοι στην πίστη μας με μάνα την Εκκλησία. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Νιώθω ότι αποτελούμε και συγκροτούμε μια μεγάλη οικογένεια, αδελφοί μου. Και αυτή είναι η χαρά που κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει, όσες κακουχίες κι αν έρθουν, όσα προβλήματα κι αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όσες δυσκολίες κι αν προκύψουν˙ όσο νιώθουμε ότι είμαστε μια μεγάλη ενωμένη οικογένεια, τότε η χαρά θα περισσέψει και οι λύσεις θα βρεθούν. Γι αυτό έχετε τις προσευχές μας και τις θερμότερες ευχές να μείνουμε ενωμένοι στην πίστη μας με μάνα την Εκκλησία μας. Είναι τούτη η κρίσιμη στιγμή που αυτό θα αποτελέσει το θεμέλιο για να ξαναβρούμε το δρόμο μας, για να ξαναποκτήσουμε τη σωφροσύνη που όντως τόσο έχουμε ανάγκη και να ξαναβάλουμε τις πραγματικές και αληθινές αξίες στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας».    

Ας σημειωθεί ότι και φέτος μεταφέρθηκε ειδικά για την Αγρυπνία στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης το Ιερό Τεμάχιο που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ξενιάς προς ευλογία και αγιασμό των πιστών της πόλης μας.   




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ