Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ευαγγελισμός της Παναγίας και του Έθνους - Τετραήμερος εορτασμός στη Νέα Ιωνία

Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2016



Την μεγίστη Θεομητορική και Εθνική εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας  τιμά η Εκκλησία και το Έθνος μας την Παρασκευή 25/3.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου θα λάβει χώρα τετραήμερο εορταστικό πρόγραμμα, ως εξής:

 

Πέμπτη 24/3

10.15 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, στο προαύλιο του Ναού, παρουσία Δημοτικών και Στρατιωτικών Αρχών και εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

6.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στο τέλος του Εσπερινού θα τελεστεί η Αρτοκλασία και θ' ακολουθήσει η περιφορά της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της ενορίας.

10.00 -1.00  μ.μ. Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Παρασκευή 25/3

7.30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

5.00 μ.μ. Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο

7.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Σάββατο 26/3

7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

5.00 μ.μ. Εσπερινός

7.00 μ.μ. Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, με τίτλο: «ΑΔΕΤΩ ΣΟΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ», με τον Γυναικείο χορό «Άδουσαι», υπό την δ/νση της Δομεστίκαινας κ. Σεβαστής Μαζέρα - Μάμαλη

 

Κυριακή 27/3

7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

6.30 μ.μ. Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει με επίκαιρο, κατανυκτικό θέμα.

 

Πανηγύρεις Ευαγγελισμού

 

Την εορτή του Ευαγγελισμού πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ο Εορτασμός της Εθνικής επετείου

 

Κατά την ημέρα της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στις 11.00 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Νομού.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει Τρισάγιο στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου και θα παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ