Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Οι Πελοποννήσιοι τίμησαν τον Σεβ. Μητροπολιτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο

Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2016



Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Πελοποννησίων Μαγνησίας «Ο Μωριάς» ανακηρύχτηκε χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδης κ. Ιγνάτιος στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης μνήμης και τιμής στους αγωνιστές του '21 η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά από την προτομή του Κολοκοτρώνη, που βρίσκεται στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η παραπάνω πρωτοβουλία συνοδεύτηκε με την αντίστοιχη τιμητική πλακέτα, την οποία απένειμε, εκ μέρους του ΔΣ, στον Σεβασμιότατο ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννης Σαρακατσάνος, υπογραμμίζοντας την Μωραϊτικη καταγωγή του κ. Ιγνατίου και την ευρύτερη κοινωνική του δραστηριότητα.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος δέχτηκε εμφανώς συγκινημένος την παραπάνω έκφραση τιμής στο πρόσωπό του, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τον τιμούν οι συμπατριώτες του. Ο κ. Ιγνάτιος έλκει την καταγωγή του από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από τη Γορτυνία, την περιοχή «όπου έδρασε η οικογένεια Κολοκοτρώνη και λειτούργησε ευεργετικά για τον τόπο μας» όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο ίδιος.

Παράλληλα ο Σεβασμιότατος επεσήμανε ότι μεγάλωσε ακούγοντας ιστορίες για τους αγωνιστές του '21 και τα οράματά τους, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι «πρέπει να στρέφουμε πάντοτε τα μάτια της ψυχής κυρίως προς τα μέρη απ' όπου προήλθαμε». Αναφερόμενος στη σύγχρονη εποχή, ιδιαίτερα στις μέρες μας, ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι πρέπει να διασώσουμε την αληθινή φιλοπατρία «συνειδητοποιώντας τις ευθύνες που έχουμε όλοι απέναντι στο λαό μας και στην όμορφη πατρίδα μας. Αυτές τις εορταστικές μέρες, τόνισε, αξίζει τον κόπο να σκεφτούμε ότι οι προπάτορές μας θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη και της πατρίδος την ελευθερία».

Στη  χθεσινή εκδήλωση τιμής παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι των βουλευτών Αλέξανδρου Μεικόπουλου και Μάκη Μπαλή του ΣΥΡΙΖΑ, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Χατζόπουλος και Γιώργος Κίτσιος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας, Ι. Τόλιας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και συλλόγων της περιοχής μας, καθώς και αρκετοί Πελοποννήσιοι που κατοικούν στην περιοχή μας.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος
Επιμέλεια: Γλυκερία Υδραίου




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ