Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Μνήμη των Μαρτύρων της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Παρουσίαση βιβλίου του π. Μαξίμου Ιβηρίτου για τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2011



Η Ιερά  Μητρόπολη Δημητριάδος, η προσφυγική ενορία  της  Ευαγγελιστρίας  Νέας  Ιωνίας και οι μικρασιατικοί σύλλογοι «ΙΩΝΕΣ» και «ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» διοργανώνουν λατρευτικές εκδηλώσεις, το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν των Εθνοϊερομαρτύρων της Μικρασιατικής καταστροφής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 89 χρόνων από την μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου Ελληνισμού. Πρόκειται για τους Μαρτυρικούς Ιεράρχες των ιστορικών Μητροπόλεων και Επισκοπών της Ιωνικής γης ,Χρυσόστομο Σμύρνης, Κυδωνιών Γρηγόριο, Μοσχονησίων Αμβρόσιο, Ικονίου Προκόπιο και Ζήλων Ευθύμιο, οι οποίοι έμειναν πιστοί στο Αρχιερατικό τους καθήκον και προστάτευσαν μέχρι τέλους το χειμαζόμενο ποίμνιό τους, θυσιαζόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος. 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και με την τιμητική συμμετοχή του λογίου Αγιορείτου Μοναχού π. Μαξίμου Ιβηρίτου, κατά  το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το Σάββατο 10/9 στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο, η παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του Αγιορείτου μοναχού π. Μαξίμου Ιβηρίτου με τίτλο «Ο Πολύαθλος Εθνοϊερομάρτυς Μητροπολίτης Δράμας  και Σμύρνης Χρυσόστομος». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Αθανάσιος  Καραθανάσης, καθηγητής  της  Θεολογικής Σχολής  Θεσσαλονίκης,  ο κ. Νικόλαος Βικέτος δημοσιογράφος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Σμυρναίων Ελλάδος και ο συγγραφέας π. Μάξιμος.

Την Κυριακή 11/9 θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου. Τον Θείο λόγο ο π. Μάξιμος Ιβηρίτης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί Ιερά Λιτανεία και Δέηση ενώπιον του μνημείου των νεομαρτύρων στον εξωτερικό περίβολο του Ιερού Ναού.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ