Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

«Μυστηριακή ζωή και κατήχηση» - Ημερίδα Στελεχών Νεότητας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2011



Η ετήσια Ημερίδα για τα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας, Κληρικούς και λαϊκούς, που διακονούν στον ευαίσθητο χώρο της νεότητας, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 9 π.μ.


Στην Ημερίδα, που ετοίμασαν τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και θα έχει θέμα «Μυστηριακή ζωή και Κατήχηση», μέσα από τις εισηγήσεις και τις ομάδες εργασίας, θα τεθούν πολύ σημαντικά θέματα που θα αναπτύξουν σημαντικοί εισηγητές.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και θα ακολουθήσουν τρεις εισηγήσεις:

Α. Από τον Πρωτ. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνήματος Ευαγγελιστού Λουκά και υπεύθυνο του Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, με θέμα «Το ορατό και το αόρατο στοιχείο των Μυστηρίων. Εξηγώντας την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας στα παιδιά»

Β. Από τον κ. Χρήστο Γουσίδη, Εικονογράφο - Εικαστικό, με θέμα «Ανάμεσα στην παιδική ζωγραφιά και στην εικόνα. Μιλώντας για τα Μυστήρια με σχήματα και χρώματα»

Γ. Από τον κ. Στέλιο Πελασγό, Αφηγητή - Παιδαγωγό - Συγγραφέα, με θέμα «Από τις παιδικές ιστορίες μυστηρίων στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Μιλώντας για τα Μυστήρια με τη γλώσσα των παιδιών»

Στη συνέχεια θα συγκροτηθούν δύο Ομάδες Εργασίας. Στην πρώτη Ομάδα, με θέμα «Εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευών»,  υπεύθυνος θα είναι ο κ. Χρήστος Γουσίδης και στην δεύτερη, με θέμα «Εργαστήρι προφορικής λογοτεχνίας, αφήγησης και θεατρικού αυτοσχεδιασμού» υπεύθυνος θα είναι ο κ. Στέλιος Πελασγός.

Η Ημερίδα θα κλείσει με την Ακολουθία της Χειροθεσίας των νέων Κατηχητών από τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο και την επίδοση των διορισμών.

Οι εργασίες της Ημερίδας θα μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση από τον διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό intv.gr, καθώς και από τον Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Εξάλλου, κατά την φετινή χρονιά στα Κατηχητικά Σχολεία του Δημοτικού θα χρησιμοποιηθεί το τρίτο, κατά σειρά, κατηχητικό βοήθημα της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα «Τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας». Πρόκειται για άλλη μια επιτυχημένη πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητας, που αποτελεί καρπό εργασίας του Παιδαγωγού κ. Στέλιου Πελασγού και της Κατηχητικής Ομάδας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ