Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Καμία αντίφαση σε όσα είπε ο Πατριάρχης για τις Νέες Χώρες» - Αναδημοσίευση Romfea.gr

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2016



 

Του Αιμίλιου Πολυγένη

«Δεν υπάρχει καμία αντίφαση και στην ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου» δήλωσε πριν από λίγο στη Romfea.gr ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Αγαπητέ κ. Πολυγένη, μια είναι η αλήθεια! Η ανησυχία που υπήρχε σχετικά με το Αυτόνομο έχει εντελώς απαλειφθεί και όλοι έχουμε πλέον την βεβαιότητα ότι δεν θα ισχύσει ποτέ στις Νέες Χώρες, δηλαδή για τις Ιερές Μητροπόλεις της βορείου Ελλάδος.»

«Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης και θα το δούμε αυτό μόλις έχουμε τα πρακτικά στα χέρια μας, ανέφερε ότι οι σχέσεις μας είναι απόλυτα ομαλές, ισχύει η πράξις και ο τόμος και κανείς δεν σκέφτεται να θίξει αυτό το καθεστώς εφόσον λειτουργεί όπως λειτουργεί» πρόσθεσε στην Romfea.gr o Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Σε ερώτηση εάν η απόφαση του Πατριάρχη είναι δεσμευτική ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, υπογράμμισε: «Νομίζω πως όταν έχουμε πλήρη συνείδηση και δόξα τω Θεώ όλοι βιώνουμε μέσα σ΄ αυτή την Σύνοδο την Αγιοπνευματική κατάσταση ότι λέγεται καταγράφεται και ισχύει...»

«Αλλοίμονο εάν ο Πατριάρχης ο οποίος μέχρι τώρα όντως έχει διευθύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εργασίες της Αγίας Συνόδου αναιρούσε τα λεγόμενά του, τα οποία είπε συνειδητά και προετοιμασμένος και όχι πρόχειρα και τυχαία» συμπλήρωσε ο κ. Ιγνάτιος.

Ερωτηθείς εάν το σημερινό γεγονός αποτελεί μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ανέφερε ότι «πλέον φεύγει κάθε σύννεφο που υπήρχε τον τελευταίο καιρό, κάθε καχυποψία και οικοδομούνται και πάλι σχέσεις απολύτου εμπιστοσύνης.»





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ