ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΣΤΩΒ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΟΛΟΥ
Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή 10/07 επίσημη υποδοχή εξαμελούς επίσημης αντιπροσωπείας από τη Ρωσική πόλη Ροστώβ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεία Λειτουργία καλωσόρισε τον αντιδήμαρχο του Ροστώβ κ. Sergey Kuznetsov, τον αντι - πρύτανη του Εκκλησιαστικού Σεμιναρίου του Ροστώβ π. Grigory Gridnev, και τα τέσσερα εξέχοντα στελέχη του δήμου Ροστώβ, μίλησε με θερμά λόγια για την επίσκεψή τους στην πόλη μας και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Εκκλησιαστικού Σεμιναρίου του Ντον και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε ιδιαιτέρως εγκάρδιο κλίμα, υπογράφθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Εκκλησιαστικό Σεμινάριο του Ροστώβ - επι -Ντόν, και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τις μελλοντικές προοπτικές συνεργασίας που εγκαινίασε η υπογραφή αυτής της συμφωνίας μεταξύ των δύο φορέων σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, αλλά και σε ζητήματα εκδόσεων μέσα από την εκπόνηση κοινών δράσεων.
Η επίσκεψη των αντιπροσώπων από τη Ρωσική πόλη και η υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας υλοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία και επίσημη πρόταση της Ρωσικής πλευράς και ειδικότερα του πρύτανη του Εκκλησιαστικού Σεμιναρίου π. Τιμοθέου Φετίσοβ στον Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου Δρ. Παντελή Καλαϊτζίδη, στα πλαίσια τριήμερης επίσκεψης στην πόλη μας που προγραμματίστηκε για τον εορτασμό της επετείου εξήντα χρόνων αδελφοποίησης μεταξύ των δήμων Βόλου και Ροστώβ. Το Εκκλησιαστικό Σεμινάριο του Ροστώβ - επι - Ντόν είναι Ιερατική Σχολή Ανωτάτου Πανεπιστημιακού Επιπέδου, από την οποία αποφοιτούν μελλοντικοί ιερείς και μέσα από τη κίνηση αυτή εκφράστηκε το ενδιαφέρον για μία ουσιαστική συνεργασία που θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην εκπαίδευση των φοιτητών της Σχολής αλλά και στην διεύρυνση των οριζόντων των καθηγητών της Σχολής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε επιστολή του ο πρύτανης π. Τιμ. Φετίσοβ.