Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

«ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ 2016»

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2016



 

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 , στις 7.30 το απόγευμα,

Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας , στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Ν. Αγχίαλο.

Στις 9.00 το βράδυ , στην αυλή του Ιερού Ναού,

μουσική συναυλία με την Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» και τον

Βασίλη Αγροκώστα.

 

 

 Για ακόμα μια χρονιά ο θεσμός πλέον των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων» πραγματοποιείται έχοντας ως στόχο να προσθέσει στην κατάνυξη του Δεκαπενθήμερου.

Μετά από τις δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές του Σωρού και της Βελίκας Αγιάς και που ο κόσμος όχι μόνο τίμησε αλλά αγκάλιασε με την παρουσία του συνεχίζουμε το θεσμό πλέον με  τη σημερινή εκδήλωση, Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 και ώρα 8.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Νέας Αγχιάλου.  

Την περιοχή θα επισκεφτεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος όπου θα τελέσει την Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας , στο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια , στις 9.00 το βράδυ , θα ακολουθήσει μουσική συναυλία.

Θα εμφανιστεί η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» με τον Βασίλη Αγροκώστα, που θα παρουσιάσουν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Μεγάλη εντύπωση έκαναν οι παρεμβάσεις και ο λόγος  του Ηλία Λιαμή, καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ενώ κατέχει και  την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συγγραφέα και Θεολόγου Δημητρίου Καραβασίλη. Και οι δύο είναι παλαιοί μαθητές του Σεβασμιωτάτου.

Ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ , για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», συνεργάστηκε με επιτυχία με την ενοριακή επιτροπή του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της πατέρα Αθανάσιο , προκειμένου η σημερινή εκδήλωση να είναι εφάμιλλη των προηγούμενων και οι παρευρισκόμενοι να απολαύσουν μια βραδιά θρησκευτικής και πολιτισμικής αγαλλίασης.  

Τέλος ελπίζουμε οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2016» να συνεχίσουν την επιτυχία των προηγουμένων ετών και των δύο πρώτων εφετινών ημερών , ώστε να καθιερωθούν πλέον ως ένας ακόμη θεσμός της «Μαγνήτων Κιβωτού».

 Την φετινή χρονιά πραγματοποιούνται σε νέες περιοχές έχοντας στόχο να καταφέρουν μελλοντικά  να  καλύψουν όλα τα αιτήματα των περιοχών της περιφέρειάς μας ώστε ο καθένας να γίνει μέτοχος του πνεύματος των Ιερών Παρακλήσεων και της χαράς που εκπέμπει η Ορθοδοξία , εντός και εκτός των Ιερών Ναών , όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε ο Ηλίας Λιαμής.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ