Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Μ. Χαρακόπουλος: "Να επανέλθει το Αρχονταρίκι στη δημόσια τηλεόραση"

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2011



Να επανεντάξει η δημόσια τηλεόραση στο πρόγραμμά της στη νέα τηλεοπτική σαιζόν την εκπομπή «Αρχονταρίκι» του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου ζητά με νέα ερώτησή του στη βουλή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Επανερχόμενος στο θέμα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και βουλευτής Λαρίσης αξιώνει από τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο να τηρήσει τη δέσμευση του προηγούμενου υπουργού Τηλέμαχου Χυτήρη για νέα εκπομπή θρησκευτικού περιεχομένου.

Η ερώτηση του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

Η αναίτια και αδικαιολόγητη απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να διακόψει τον Μάρτιο την προβολή της δημοφιλούς κυριακάτικης εκπομπής «Αρχονταρίκι», του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, συνεχίζει να προκαλεί την αντίδραση του πολυάριθμου επί 19 συναπτά έτη ακροατηρίου της. Οι μόνιμοι όλα αυτά τα χρόνια τηλεθεατές της εκπομπής από Ελλάδα, Κύπρο αλλά και η ελληνική Ομογένεια εκφράζουν όλο αυτό το διάστημα με πολλούς τρόπους την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση αυτή.

Απαντώντας σε προηγούμενη σχετική ερώτησή μου, ο αναπληρωτής Υπουργός του τότε αρμόδιου για τη δημόσια τηλεόραση Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Χυτήρης παρέπεμπε σε σημείωμα του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Ταγματάρχη, σύμφωνα με το οποίο «στο πλαίσιο του σχεδιασμού του νέου τηλεοπτικού προγράμματός της, η ΕΡΤ ΑΕ, προτίθεται να εντάξει νέες εκπομπές που στόχο θα έχουν την ανάδειξη και την προαγωγή τόσο του Ορθόδοξου Λόγου και των παραδόσεών του, όσο και του σημαντικού ρόλου που επιτελεί, ιδίως τις εποχές που διανύουμε, η Εκκλησία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, ο κ. Ταγματάρχης δεσμεύτηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα γυριστούν αρχικά 13 νέες εκπομπές με άλλο, όμως, τίτλο: αντί «Αρχονταρίκι» η εκπομπή επρόκειτο να ονομασθεί «Στον ανοιχτό ουρανό» με παρουσιαστή και πάλι τον κ. Ιγνάτιο.

Η ανάληψη, όμως, της υπουργικής ευθύνης για τα ΜΜΕ από τον κ. Μόσιαλο και η ανακοίνωσή του για κατάργηση της ΕΤ-1 ανέτρεψε και πάλι τα δεδομένα, καθώς η διοίκηση της ΝΕΤ επέλεξε να μην αλλάξει το κυριακάτικο πρόγραμμά της.

Δημιουργείται έτσι διάσταση με την απαίτηση των τηλεθεατών που πληρώνουν την ΕΡΤ για να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και ποιοτικές εκπομπές που δεν προβάλλονται από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Το «Αρχονταρίκι», ήταν κατεξοχήν μια τέτοια  εκπομπή, η οποία δεν περιοριζόταν σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, αλλά απευθυνόταν σε ένα ευρύτερο ακροατήριο».

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

  1. Προτίθεται τελικά η διοίκηση της ΕΡΤ να αναθεωρήσει την απόφασή της και να επανεντάξει την εκπομπή «Αρχονταρίκι» στο πρόγραμμά της;
  2. Θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης εκπομπές με πνευματικά, ιστορικά, παιδαγωγικά και κοινωνικά θέματα που προβάλλουν ταυτόχρονα και την οπτική της Ορθόδοξης παράδοσης;

 

Πηγή: Romfea.gr





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ