Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Έναρξη δραστηριοτήτων του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2016Τον Αγιασμό της ενάρξεως των συναντήσεων του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, για την τρέχουσα ιεραποστολική χρονιά, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος το Σάββατο 9/10 στο Πν. Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου.

Η όλη προσπάθεια κινείται στα πλαίσια της ποιμαντικής ευθύνης της Τοπικής μας Εκκλησίας για τους νέους που διακονούν στο Ιερό Βήμα. Για το λόγο αυτό, όπως και κάθε χρόνο, ο ειδικός αυτός Τομέας θα προσπαθήσει να προσφέρει ουσιαστική κατάρτιση στους νέους, σχετικά με τη διακονία της Λατρείας και την καλλιέργεια της Πνευματικής τους ζωής.

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού, ο Αρχιδιάκονος και υπεύθυνος του Τομέα π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος προσφώνησε τον   Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την πατρική του συμπαράσταση στο έργο της ποιμαντικής των Ιεροπαίδων. Αντιφωνώντας ο Ποιμενάρχης μας,  μίλησε πατρικά στους νέους μας, αναφερόμενος στην όλη προσπάθεια, που ξεκίνησε από την έλευσή του στο Βόλο, και χρόνο με το χρόνο βλαστάνει, ενώ πολλές φορές οδηγεί και στην Ιερωσύνη. Ακόμη, ευχαρίστησε τους παρόντες κληρικούς, γιατί με τη βοήθειά τους στηρίζεται η όλη προσπάθεια.

Για την τρέχουσα ιεραποστολική χρονιά έχει εκπονηθεί ένα νέο πρόγραμμα, με συναντήσεις, αλλά και εξορμήσεις σε Ιερές Μονές, συμμετοχή σε ακολουθίες και σε διάφορες άλλες δραστηριότητες της Τοπικής μας Εκκλησίας

Δείτε το Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων  του ΤΟΜΕΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΠΑΙΔΩΝ εδώ
Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ