Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Το Ελληνικό Έθνος τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940 - Εόρτια εκδήλωση στο Πν. Κέντρο

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, 2016



 

Η μεγάλη Εθνική επέτειος του «ΟΧΙ», που ο λαός μας, διά της πολιτικής του ηγεσίας, βροντοφώναξε στις δυνάμεις του Άξονα το 1940, κρατώντας ψηλά την τιμή και την αξιοπρέπεια του Έθνους τιμάται μεγαλοπρεπώς από την πατρίδα και την Εκκλησία μας την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου και στις 11.. π.μ. θα ψαλεί η επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της επαρχίας μας.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει το επίσημο Τρισάγιο στους πεσόντες του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει ην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

 

Στις 7μ.μ. η Ιερά Μητρόπολή μας διοργανώνει, στο Πν. Κέντρο (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή) εόρτια εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν: το Παιδικό - Εφηβικό χορευτικό σύνολο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Μνήμες προσφύγων», ο Πολιτιστικός - Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος», η Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, η Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι» και το Χορευτικό Σύνολο γυναικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Τα ως άνω καλλιτεχνικά σύνολα θα παρουσιάσουν τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

 

Την εκδήλωση θα ευλογήσει με την παρουσία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ