Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο λαός και ο τόπος δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς» - Τιμήθηκε στο Βόλο ο Προστάτης των Νομικών Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2011



Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Προστάτου του Νομικού κόσμου, με λατρευτική και επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου. Προηγήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου και ακολούθησε το δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης στο Πν. Κέντρο της Τοπικής Εκκλησίας.

Κατ' αυτήν χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αναστάσιος Βολιώτης. Στη συνέχεια μίλησαν ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου κ. Στέφανος Παύλος, με θέμα «Οφειλές στο δημόσιο» και ο Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γεώργιος Δημήτραινας, με θέμα «Φοροδιαφυγή».

 
Την εκδήλωση επισφράγισε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος σημείωσε την κρισιμότητα των καιρών, ότι βιώνουμε περίοδο «έκτακτης ανάγκης, κατά την οποία ο τρόπος διαχειρίσεως των πραγμάτων ή θα μας οδηγήσει σε άλλες εποχές ή θα γίνει αφορμή για κάτι καλύτερο».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα του λαού και σημείωσε: «ο λαός και ο τόπος μας δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς που έχουν μέσα τους το μικρόβιο ενός διχασμού που μπορεί να είναι επακόλουθα καταστροφικός. Πιστεύω απόλυτα», σημείωσε, «ότι ενωμένος ο λαός μας  ακόμη και τα λάθη που σήμερα σημειωθήκαν εδώ θα μπορέσει να τα διορθώσει και να τα αντιμετωπίσει. Ένας διχασμένος, όμως, λαός, κατακερματισμένος, για διάφορους λόγους, φοβούμαι ότι θα χάσει και το πιο
δίκαιο». Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την πολυχρόνια αγαστή και δημιουργική συνεργασία της Μητροπόλεως με τον Δικηγορικό Σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε ειδικά και στον νεοσύστατο Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Πολιτών που εργάζεται, όπως είπε, «για τη συνοχή αυτής της κοινωνίας που για πρώτη φορά μπορεί να ακούει τοπική αυτοδιοίκηση, Εκκλησία και συνδικαλιστές, που μέχρι χθες τους θεωρούσαν ότι μόνο απαιτούν και διεκδικούν, αυτή τη φορά να προσφέρουν στις ανάγκες των ανθρώπων.» και κατέληξε λέγοντας: «Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μάς αναλογούν για χάρη των παιδιών μας προκειμένου να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο και να ξαναδούμε την Ελλάδα μας περήφανη όπως τής αξίζει για να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ