Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Αφιερωμένη στα Χριστούγεννα η νέα «Πληροφόρηση»

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2016



Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος (Νοεμβρίου-Δεκεμβρίουυ 2016) της εφημερίδος «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο είναι αφιερωμένο στ Χριστούγεννα.

Στην 1η σελίδα δημοσιεύεται το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Ακολουθεί αφιέρωμα στην προσφορά της Εκκλησίας στην Κατοχή και στην Αντίσταση, στο οποίο γράφουν:

Ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας, με θέμα «Η Εκκλησία στην Κατοχή και στην Αντίσταση»,

Ο Αρχιμ. Μελέτιος Κουράκλης, Δ/ντής Γραφείου Στρατιωτικών Ιερέων Γ.Ε.Σ., με θέμα «Η συμβολή των στρατιωτικών Ιερέων στους αγώνες του Έθνους» και

Ο δρ Δημήτριος Μεταλληνός, Διδάσκων Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα «Η Εθνική – Αντιστασιακή δράση των Αρχιεπισκόπων Αθηνών στην Κατοχή (1941-1944)».

Ακολουθεί δισέλιδο αφιερωμένο στις δύο πρώτες Ιερατικές Συνάξεις του νέου εκκλ/κού έτους, με θέμα «Ο Απόστολος Παύλος στο επίκεντρο των Ιερατικών μας Συνάξεων»

Στη συνέχεια, σε έξι σελίδες δημοσιεύονται ειδήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας, το τελευταίο δίμηνο.

Στην στήλη «Αντιαιρετικά» ο Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς, γράφει για την μεγάλη αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά και το τεύχος ολοκληρώνεται με άρθρο του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, με τίτλο «Εν σπηλαίω έρχεται…».

Η νέα «Πληροφόρηση» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.







ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ