Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Στελεχών νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, 2011




Επαναλειτουργεί για το νέο Εκκλ/κό έτος το Επιμορφωτικό Σεμινάριο στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο οποίο συμμετέχουν νέοι και νέες, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, ιερείς, θεολόγοι, κατηχητές και γενικώς όσοι ασχολούνται με το έργο της νεότητας.

Οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στις πολύτιμες πηγές της Εκκλ/κής Παράδοσης, μελετώντας κείμενα Βιβλικά, Πατερικά, Θεολογικά, υμνογραφικά, ασκητικά λογοτεχνικά κ. άλ., με σκοπό την βιωματική προσέγγιση των αληθειών της Ορθόδοξης πίστης. Το γεγονός αυτό, για το μελλοντικό εκκλ/κό στέλεχος, αποτελεί πνευματικό εφόδιο για την διακονία του στην Εκκλησία.

Από πέρυσι το Σεμινάριο ερευνά θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, με σκοπό την γνωριμία με το σκηνικό των αιρέσεων και των παραθρησκευτικών ομάδων στην πατρίδα μας, που φορούν «χριστιανικό» ή «φιλοσοφικό» μανδύα και αποσκοπούν στην αλλοίωση της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης.

Το Σεμινάριο φιλοξενείται στο Πν. Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου Βόλου κάθε Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. και υπεύθυνος για την λειτουργία του είναι ο Πρωτ. Κων/νος Φλάκης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Βόλου.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, με ομιλητή τον Αρχιμ. Αθανάσιο Κολλά, Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου Βόλου και υπεύθυνο του Αντιαιρετικού Γραφείου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα «γιόγκα: άσκηση γυμναστικής ή τέχνη μύησης στα ανατολικά φιλοσοφικά συστήματα;»

Συνολικά το πρόγραμμα του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ