Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Ελληνική Αστυνομία εορτάζει τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο - Νέο Πν. Κέντρο και Σπίτι Γαλήνης στον Άγιο Κοσμά Βόλου

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2011



Τον προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο θα τιμήσει η Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου, οπότε πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Αρτεμίου και Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, ενώ κατά την Αγιώνυμη ημέρα θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στις 11.30 π.μ. θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή της ΕΛ.ΑΣ. προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου



Εγκαίνια νέου Πν. Κέντρου και Σπιτιού Γαλήνης στον Ι. Ναό Αγίου Κοσμά

Εντωμεταξύ, ένα ακόμα σημείο σίτισης της Ιερά Μητροπόλεως θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά και Αγίου Ατρεμίου Βόλου. Πρόκειται για το 23ο Σπίτι Γαλήνης της Τοπικής Εκκλησίας, που έρχεται να ενισχύσει το φιλανθρωπικό δίκτυο της Μητροπόλεως στον τομέα της σίτισης, το οποίο καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες σε φαγητό χιλίων τριακοσίων (1300) και πλέον συμπολιτών μας. Το νέο Σπίτι Γαλήνης θα στεγαστεί στο υπόγειο «Δεληγιώργειο» Πν. Κέντρο του Ναού, που επίσης θα εγκαινιαστεί την ημέρα της πανηγύρεως, για να φιλοξενεί τις κατηχητικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις της ενορίας και έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 15000€ από το Ίδρυμα «Δεληγιώργη»





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ