Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μόνον ο Χριστός μπορεί να σώσει την Ελλάδα». Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στον Βόλο και στον Αλμυρό.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, 2011



Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού χοροστάτησε και ομίλησε, κατά την ακολουθία του Εσπερινού (25/10), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Απευθυνόμενος στο πλήθος του πιστού λαού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, συνοπτικά, στον βίο του Αγίου Δημητρίου, περιγράφοντας το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έζησε, όπου επικρατούσε το ψεύδος των ειδώλων και η βία της τυραννικής εξουσίας. Στη συνέχεια έκανε αναγωγή στα δεδομένα της εποχής μας, κατά την οποία, όπως είπε «Στήθηκε το είδωλο του πλουτισμού και πιστέψαμε πως με τον πλούτο λύνουμε όλα τα προβλήματα μας. Μάς έκρυψαν, όμως, την αλήθεια ή δεν θέλαμε να την δούμε, ότι αυτός ο πλούτος ήταν εντελώς ψεύτικος και δεν μάς ανήκει ουσιαστικά. Υψώθηκε και υψώνεται το είδωλο της σύγχρονης τεχνολογίας και επιστήμης που αμφισβητεί ευθέως τον Θεό. Τί ανάγκη Τον έχουμε; Εμείς ξέρουμε τώρα τα πάντα. Και όμως, μέσα από αυτή την πορεία χάθηκαν οι ψυχές των ανθρώπων, που δεν μπορούν από πουθενά να αντλήσουν δύναμη και απελπίζονται με το παραμικρό φθάνοντας στο χείλος μιας έσχατης απελπισίας όταν βλέπουν να θρυμματίζεται αυτό που θεωρούσαν δεδομένο μέχρι χθές. Με άλλα λόγια και σήμερα ζούμε το γκρέμισμα των ψεύτικων ειδώλων...»

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για την μόνη αληθινή ελπίδα των ανθρώπων: «Η ελπίδα μας παραμένει και πάλι σε μια προσευχή που ελευθερώνει, σε μια πίστη που δεν δεσμεύεται από φυλακές, σύνορα και αντιξοότητες. Είναι η ελπίδα που ζωντανεύει όταν επικαλούμεθα τον Θεό του Δημητρίου, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό... Να σταθούμε κοντά Του, μέσα στην Εκκλησία μας, έχοντας την βεβαιότητα ότι από τούτη την κρίση θα πηγάσει μια αλήθεια, πολύτιμη για όλους μας και με αυτή την αλήθεια μπορούμε να ξαναοικοδομήσουμε μια πατρίδα υπερήφανη, δίκαιη προς όλους, με πραγματικά ελεύθερους ανθρώπους, που δεν θα έχουν απλώς διασφαλισμένα σύνορα, αλλά προπαντός ελεύθερες ψυχές, ελεύθερα μυαλά να μπορούν να δουν τί σημαίνει να ζεις σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, μια κοινωνία που ξέρει να μοιράζεται, μια κοινωνία όπου δεν φοβάται αυτό που οι άλλοι τρέμουν, γιατί πολλές φορές η απλότητα και η λιτότητα κρύβει την ομορφιά μιας αγάπης που κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τις καρδιές των ανθρώπων. Ας ευχηθούμε το παράδειγμα του Αγίου μας να σταθεί ικανό να μάς οδηγήσει σε μια νέα πορεία. Την έχουμε ανάγκη. Είναι η μόνη επιλογή μας πλέον, γιατί, τελικά, μόνον ο Χριστός μπορεί να σώσει την Ελλάδα. Και έτσι θα γίνει και τώρα, αρκεί να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας...»

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον εφημέριο του Ναού Ιατρό - Ιερομόναχο π. Ανάργυρο Παυλή, ενώ προχώρησε στην τελετή ονοματοδοσίας του «Δεληγιώργειου» Πν. Κέντρου της ενορίας.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ