Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, 2011



 

Το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, την Σύναξη τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής, στις 5,30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ᾿ αρτοκλασίας καί Θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου & Στροφάδων κ. Διονυσίου, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Κατά την Αγιώνυμο ημέρα θα τελεστεί Όρθρος καί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου & Στροφάδων κ. Διονύσιος.

Στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός αποδόσεως της εορτής και Παράκληση στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες Μιχαήλ καί Γαβριήλ

 

Την άνοδο των προσκυνητών για τον Εσπερινό της εορτής, τη Δευτέρα τό απόγευμα, θά διευκολύνει λεωφορείο, που θα ξεκινήσει στίς 4.30 από τη Νομαρχία, με επόμενες στάσεις στα Δικαστήρια και στο Νοσοκομείο.

 

 

 

Πανηγύρεις στο Σέσκλο, στις Μηλιές, στην Νέα Αγχίαλο και στον Βόλο

 

Την Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών πανηγυρίζει ο Ομώνυμος Ιερός Ναός στο Σέσκλο. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Κατά την Αγιώνυμο ημέρα θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

 

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Καρδατζής. Κατά την Θεία Λειτουργία θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου

 

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών 111 Π.Μ. Νέας Αγχιάλου θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. Στις 11 π.μ. θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία του Διοικητού, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Σμηνιτών και του πολιτικού προσωπικού της Πτέρυγας.

 

Εορτάζει, τέλος, ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου. Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ο οποίος και θα ομιλήσει επικαίρως.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ