Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εορτή του Αγίου Νεκταρίου. Νέο Σπίτι Γαλήνης στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας.

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2011



Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού θα εορτάσει η Εκκλησία μας το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Κατά την αγιώνυμο ημέρα θα ιερουργήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα ομιλήσει σχετικώς.

Αμέσως μετά θα τελεστούν τα εγκαίνια του 25ου Σπιτιού Γαλήνης της Τοπικής Εκκλησίας και του «Δεληγεώργιου» Πν. Κέντρου της Ενορίας, στη δημιουργία του οποίου συνέδραμε οικονομικά το Ίδρυμα «Δεληγεώργη» με το ποσό των 15.000€

Πανηγυρίζει, επίσης, το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Βόλου, του παλαιού Μητροπολιτικού Οίκου. Την παραμονή της εορτής θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Κατά την Αγιώνυμο ημέρα θα ιερουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος θα ομιλήσει σχετικώς.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ