Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Επίσκεψη του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου στο Λιμεναρχείο Βόλου

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2011



 

Ποιμαντική επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου πραγματοποίησε την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου (5/12) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κόμισε ως πολύτιμη ευλογία το ιερό Λείψανο του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, που φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου, προς πνευματική ενίσχυση των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος, προστάτης του οποίου είναι ο Άγιος των θαλασσών και των ναυτικών.

 

Το παρών έδωσαν ο Λιμενάρχης Βόλου κ. Κων/νος Γανωτής, οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το πολιτικό προσωπικό, ενώ τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, υπεύθυνος του τομέα Ποιμαντικής διακονίας του Λιμεναρχείου.

 

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού ο κ. Ιγνάτιος μίλησε πατρικά στο προσωπικό, το οποίο συνεχάρη για το έργο που επιτελεί στον τόπο μας, κάτω από δυσμενείς, πολλές φορές, συνθήκες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αισθήματα της πίστης που είναι και πρέπει να είναι ριζωμένη στην καρδιά τους, η οποία, όπως τόνισε, «είναι δώρο του Θεού και δεν προσεγγίζεται με την λογική... ο άνθρωπος που εισέρχεται στο χώρο της πίστης δίνει και παίρνει απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ίδιας της ζωής. Και βέβαια για μάς έχει έρθει και έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια. Είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς που σε λίγο καιρό θα εορτάσουμε τη Γέννησή του...»

 

Αναφερόμενος στο γεγονός της Ενανθρώπισης ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Χριστός έγινε άνθρωπος. Μάς μίλησε. Θαυματούργησε. Μάς χάρισε τους Αποστόλους και την Εκκλησία Του. Όχι για να εκβιάσει κανέναν. Δεν παραβιάζει την ελευθερία που μάς δώρισε όταν μάς έπλασε. Τη σέβεται απόλυτα σε τέτοιο βαθμό που ο άνθρωπος μπορεί να αρνείται την Ύπαρξη του Θεού. Όμως, όταν βρει το Θεό, στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού βλέπει το μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης και της Θεϊκής αγάπης και ταπείνωσης. Πήρε το δικό μας σώμα για να μάς δώσει τη δυνατότητα να νικήσουμε και να καταργήσουμε το θάνατο και πλέον δε φοβόμαστε αυτό που θα έρθει για όλους οπωσδήποτε. Ουδείς εξαιρείται από το φυσικό θάνατο. Όμως, ο άνθρωπος της πίστεως, του Χριστού ξέρει ότι αυτός ο θάνατος είναι μια γέφυρα για την όντως ζωή...»

 

Τελειώνοντας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο του π. Θεοδώρου Μπατάκα στο Λιμενικό Σώμα, στην άριστη συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία, η οποία ευχήθηκε να συνεχιστεί, μια συνεργασία που σφραγίζεται και με την συχνή παρουσία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, η οποία θα εξακολουθήσει να είναι αδιάπτωτη.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ