Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Τιμήθηκε η ευεργέτις του Ναού της Αγίας Άννης Βόλου

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2011



 

Στον πανηγυρίζοντα νεόδμητο Ιερό της Αγίας Άννης Βόλου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, κατά την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού. Νωρίτερα υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου, το οποίο προήλθε από το ομώνυμο Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας και θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. 

 

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Νικόλαος Νασιώκας αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσής του και στην απόφαση του Εκκλ/κού Συμβουλίου για την απονομή της οφειλόμενης τιμητικής διάκρισης στην δωρήτρια του οικοπέδου επί του οποίου οικοδομήθηκε ο Ναός, αείμνηστη Μαρία Κορδέλα.

 

Από τη μεριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε «θαύμα» την ανέγερση Ιερών Ναών σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, την στιγμή κατά την οποία στην Ευρώπη πολλοί Χριστιανικοί Ναοί είτε κλείνουν, είτε πωλούνται, είτε αλλάζουν χρήση. Τόνισε ότι «ο Ναός αυτός είναι καρπός της χρηστής οικονομικής διαχείρισης, της αγάπης του λαού και της άοκνης και εργώδους προσπάθειας των κληρικών». Επαίνεσε δε τον π. Νικόλαο Νασιώκα για την προσωπική του πολύχρονη μέριμνα για την ανέγερση του νέου αυτού Ναού της πόλης του Βόλου.

 

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, με ευγνωμοσύνη, στα πρόσωπα των ευεργετών της Εκκλησίας και εκείνων που εργάζονται για την  ανέγερση και την συντήρηση των Ιερών Καθιδρυμάτων και απένειμε την τιμητική διάκριση στην κόρη της αείμνηστης Μαρίας Κορδέλα Ειρήνη, στον Πολιτικό Μηχανικό κ. Ευάγγελο Θεοδωρόπουλο για την δωρεάν μελέτη και επίβλεψη και στην σύζυγο του αείμνηστου εργολάβου Εμμανουήλ Κουλουριώτη, ο όποιος κατασκεύασε δωρεάν τα επιχρίσματα του Ναού.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ