Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να φύγουμε από την επιφάνεια και να προχωρήσουμε στο Μυστήριο». Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος».

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2011



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», που είναι αφιερωμένη στην «Ημέρα του Φυλακισμένου», η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ελευθερίου.

Ειδικά για φέτος, την εκδήλωση ανέλαβε, όπως και πριν από δυο χρόνια, το 2ο Γεν. Λύκειο Βόλου, οι μαθητές του οποίου παρουσίασαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με γενικό τίτλο «Εσύ, ο άγγελός μου», και περιεχόμενο,  «Το θαύμα της ζωής και του έρωτα και οι διαδρομές του μέσα στην ιστορία».  

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος, από το 1995, με μία ομάδα εθελοντών, κληρικών και λαϊκών, πραγματοποιεί θαυμαστό έργο στον πολύπαθο χώρο των φυλακών της περιοχής μας, καθώς και ο Δ/ντής του 2ου Λυκείου Βόλου κ. Δημήτριος Μποσνάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καταληκτήρια παρέμβαση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος αναφερόμενος στην δουλειά των μαθητών, τους οποίους συνεχάρη, σημείωσε ότι «όσο θα διψάνε για την αλήθεια, που τους φύτεψε η καθηγήτριά τους, τότε είμαι βέβαιος ότι θα φθάσουν εκεί που πρέπει. Γιατί αυτά τα παιδιά, που σήμερα βλέπουν την ελευθερία με έναν τρόπο εντελώς δικό τους, που εγώ δεν μπορώ πάντοτε να προσεγγίσω, γνωρίζω ότι θα οδηγηθούν, τελικά, στην αλήθεια που θα τα ελευθερώσει, που οδηγεί πάντοτε σε αυτό που είναι ο Θεός∙ στην αγάπη...»

Κατακλείοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τα παιδιά και όλους να συμμετάσχουν ουσιαστικά στο γεγονός των Χριστουγέννων: «καλώ όλους, τούτες τις μέρες που έρχονται, να φύγουμε από την επιφάνεια μιας κοινωνίας που έχει τόσο φθαρεί και να προχωρήσουμε στο μυστήριο, να πιστέψουμε στο θαύμα, να ζήσουμε τη χαρά του μυστηρίου. Και αν με ρωτήσετε πού κρύβεται αυτό το μυστήριο, θα σας πω ελάτε στη Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία. Αλλά, αν δεν τολμήσετε να φτάσετε μέχρι εκεί, τουλάχιστον χτυπήστε την πόρτα αυτού που υποφέρει και πονάει. Σταθείτε στο πλευρό ενός ανθρώπου που είναι μόνος. Αναζητήστε τον γεννημένο Θεό της Βηθλεέμ στο πρόσωπο του άλλου. Εκεί είναι το μυστήριο. Εκεί είναι η χαρά της εκκλησίας...»

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τον π. Θεόδωρο Μπατάκα και τους εθελοντές του «Εσταυρωμένου», τον οποίο χαρακτήρισε «την πιο προωθημένη, αυτή τη στιγμή μορφή αλληλεγγύης και προσφοράς στον τόπο μας»

 

Γιορτή του «Εσταυρωμένου» στον Αλμυρό

Εντωμεταξύ, αντίστοιχη εορταστική εκδήλωση πραγματοποίησε το παράρτημα του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος» στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας μίλησε για τις καθημερινές του εμπειρίες από την διακονία του στον χώρο των φυλακών.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ