Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Τα Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2011



Με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα εορτάσει την Μητρόπολη των εορτών, τα Χριστούγεννα. Σε όλους τους ενοριακούς Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας διεξάγεται κανονικά το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Αγίου Δωδεκαημέρου, ενώ οι εφημέριοι φροντίζουν, με ιδιαίτερο ζήλο και επιμέλεια, τόσο για την διευθέτηση των λειτουργικών τους καθηκόντων και την διακονία του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως, όσο και για την εξυπηρέτηση των ποικίλων αναγκών των εμπερίστατων ενοριτών. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, από τις 6 έως τις 7 π.μ. θα τελεστεί η πρώτη Θεία Λειτουργία για τους εργαζομένους, ενώ στις 7.30 π.μ. θα ξεκινήσει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της παραμονής.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 6.30, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει επικαίρως ο Αρχιμ. Αμφιλόχιος Μήλτος.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 5 π.μ. θα ξεκινήσει ο Όρθρος της εορτής και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 9.30 π.μ. θα τελεστεί Β΄ Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα ψάλει η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου.

 

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας τιμά την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ