Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η υποδοχή του νέου χρόνου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2011



Με ελπίδα και αισιοδοξία η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος 2012.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 12 μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα πραγματοποιηθεί η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο,  παρουσία του Ιερού Κλήρου, των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στις 6 μ.μ. στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 9 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, για την  υποδοχή του νέου έτους, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Παράλληλα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου στις 11.15 μ.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και στη συνέχεια, στις 12 τα μεσάνυκτα, θα ψαλεί Δοξολογία για την υποδοχή του νέου έτους και θα πραγματοποιηθεί τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας.

Την Πρωτοχρονιά ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου.

Στις 11.30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει. 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ