Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία δεν είναι ποδοσφαιρικός Σύλλογος. Είναι Σώμα Χριστού»

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 2012



Η μνήμη του Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου γιορτάστηκε στο Βόλο

Την μνήμη του Προστάτου Αγίου τους Δάνακος του Αναγνώστου τίμησαν οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Περίπου 30 Αναγνώστες και Ιερόπαιδες διακόνησαν κατά την Θεία Λειτουργία, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αναγνώστης Νεκτάριος Μαρμαράς, πτυχιούχος Θεολογίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της Κυριακής, αλλά και στον βίο του Αγίου Μάρτυρος Δάνακος του Αναγνώστου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην δράση του Τομέως Ποιμαντικής Αναγνωστών της Τοπικής Εκκλησίας, τα τελευταία χρόνια, ο οποίος λειτουργεί υπό την ευθύνη του εκάστοτε Αρχιδιακόνου και εξήρε την προθυμία των παιδιών στην διακονία της Θείας Λατρείας, στην προοπτική κάποια απ' αυτά, στο μέλλον, να ενδυθούν το ράσο και να διακονήσουν την Εκκλησία ως Κληρικοί.

Στη συνέχεια Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε «αυθεντικό» το έργο της Τοπικής Εκκλησίας στους Αναγνώστες και τόνισε τί δεν είναι και δεν πρέπει να είναι οι Αναγνώστες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καταρχήν, δεν είναι οπαδοί του Επισκόπου, αλλά είναι παιδιά του Χριστού. Αυτή τη συνείδηση έχουν. Ξέρουν ότι ο Επίσκοπός τους είναι ο πατέρας τους, είναι ο πατέρας των πατέρων τους, γι' αυτό και δεν είναι οπαδοί του. Επίσης, δεν είναι πνευματικά παιδιά μόνο ενός γέροντα, ενός εξομολόγου. Καθένας από τους αναγνώστες έχει τον πνευματικό του στην ενορία του, εκεί που αναπαύεται, εκεί που εξομολογείται η οικογένειά του. Έτσι διασώζεται η πραγματική ενότητα της Εκκλησίας και η ποικιλία των χαρισμάτων. Γι' αυτό είναι αυθεντικό έργο, γιατί είναι παιδιά των ενοριών στις οποίες ανήκουν, μεγαλώνουν και αναπτύσσονται πνευματικά. Επίσης, έχουν πλήρη συνείδηση ότι δεν ανήκουν σε καμιά οργάνωση, σε κανένα κοσμικό σύλλογο για να προβαίνουν σε εχθροπραξίες, να γράφουν στους τοίχους και να φωνάζουν συνθήματα. Γιατί η Εκκλησία δεν είναι ούτε ποδόσφαιρο, ούτε αθλητικός σύλλογος. Είναι το Σώμα του Χριστού και αυτό προετοιμάζονται να διακονήσουν όταν ο Θεός τους καλέσει σε αυτή τη διακονία...»

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος εκθείασε το έργο των ευλαβέστατων οικογενειών από τις οποίες προέρχονται οι Αναγνώστες και με την σύμφωνη γνώμη των οποίων προχειρίζονται σε αυτή τη διακονία και ζήτησε από τον λαό του Θεού να προσεύχεται γι' αυτά τα παιδιά, επισημαίνοντας: «Θα έλεγα ότι θυμίζουν τους «τρείς παίδες εν τη καμίνω». Ζούνε μέσα στη φωτιά της σύγχρονης εποχής, αλλά με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος δεν καίγονται...» 

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των Αναγνωστών στο Πν. Κέντρο του Ναού




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ