Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Αναστηλώνεται η Παλαιά Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, 2012



Ένα έργο πνοής για την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος που θα συμβάλει στην γενικότερη ανάπτυξη της επαρχίας Αλμυρού, φαίνεται πως οδηγείται στη λύση και στην υλοποίησή του ύστερα από δώδεκα και πλέον χρόνια γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας.

Πρόκειται για την αναστήλωση της περίφημης και παλαίφατης Παλαιάς Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς, η οποία υπέστη μεγάλες ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του 1980, που είχε επίκεντρο την πόλη και την επαρχία του Αλμυρού. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» (13/1/2012), «το έργο της αναστήλωσης του παλαιού Μοναστηριού θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Προστασία και Διατήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων €», ενώ φορέας υλοποίησης θα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και φορέας λειτουργίας η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ «Ράδιο Βέρα» ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη σχετικά με την αναστήλωση και αναπαλαίωση του Παλαιού Μοναστηριού, για την οποία ο ίδιος έδωσε πολυετή αγώνα και τόνισε ότι το έργο θα τονώσει αναπτυξιακά την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα συμβάλει και στην ανάπτυξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων στην Τοπική Εκκλησία.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ