Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Όλοι μαζί μπορούμε». Εόρτια εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς».

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2012



Την Βασιλόπιττα του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς» της Τοπικής Εκκλησίας, ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε εόρτια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι αθλητές, οι παράγοντες και οι προπονητές των δύο τμημάτων του Συλλόγου, Ποδηλασίας και Ποδοσφαίρου, στο οποίο, ως γνωστόν, συμμετέχουν, ως επί το πλείστον, παιδιά οικογενειών Ρομά της περιοχής του Αλιβερίου.

Στον σύντομο Χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο «θαύμα» της δημιουργίας του Συλλόγου, ο οποίος αγκάλιασε την ευαίσθητη και περιθωριοποιημένη κοινωνική ομάδα των Ρομά, γεγονός που αποδεικνύει την χωρίς όρους και διακρίσεις προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας στην τοπική κοινωνία. Επεσήμανε, επίσης, τις δυνατότητες που απορρέουν από την συνεργασία των φορέων στον τόπο μας, καρπός της οποίας είναι η δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Συλλόγου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν συνεργαζόμαστε και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Ένα πράγμα θέλω να πω ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες όλοι μαζί μπορούμε. Αυτό είναι ένα σύνθημα που αφορά πολλούς και απευθύνεται σε όλους. Εμείς έτσι θα συνεχίσουμε, με πίστη, με συνοχή, με προσπάθεια, με κόπο, με κόστος, αλλά έχει ο Θεός. Δεν μας αφήνει. Κάθε φορά βρίσκουμε λύσεις και ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις...»

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στη λειτουργία του Τμήματος Ποδηλασίας του Συλλόγου, που συνιστά πρόταση προς όλη την οικογένεια.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους παρισταμένους κ.κ. Μαγνησίας Αθανάσιο Νάκο Βουλευτή και Παύλο Μαβίδη τ. Δήμαρχο Νέας Ιωνίας για τη συμβολή τους στη δημιουργία του γηπέδου του Αλιβερίου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτριο Κουτσό, τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Μιχάλη Πούλιο, καθώς και τους προπονητές και τα στελέχη που συμβάλλουν στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των δύο τμημάτων του Συλλόγου.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ