Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Διάλογος Θεολογίας και Ψυχολογίας για την Κρίση

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2012



Τις συνέπειες και επιπτώσεις της σοβούσης κρίσης, όχι μόνο στα οικονομικά δεδομένα αλλά και στην ψυχολογική κατάσταση και ισορροπία του λαού μας θα εξετάσουν και θα αναλύσουν ειδικοί επιστήμονες σε μια πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με γενικό τίτλο «Η κρίση παραβιάζει την πόρτα της ψυχής μας. Πώς θα την αντιμετωπίσουμε;»

Η Θεολογία και η Ψυχολογία θα διαλεχθούν για να προσφέρουν απαντήσεις στα σύγχρονα δυσεπίλυτα προβλήματα που γεννά η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας και να αναζητήσουν τρόπους ψυχολογικής υποστήριξης και βοήθειας σε όσους εγκλωβίζονται ψυχικά από τις απότομες αλλαγές και ανατροπές, που προκαλούν στη ζωή μας οι συνέπειές της.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. με ομιλητές:

Α. Τον Πρωτ. Βασίλειο Θερμό, Ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, Δρα Θεολογίας και Δ/ντή Σύνταξης του περιοδικού «Ψυχής Δρόμοι», ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Ψυχολογικές επιστήμες από τη μία, Θεολογία και πίστη από την άλλη: πώς θα συνεννοηθούν μεταξύ τους;»

Β. Τον κ. Γεώργιο Κλεφτάρα, Αναπληρωτή Καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας - Ψυχοπαθολογίας στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δ/ντή του Μεταπτυχιακού Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η σημασία της Στάσης/Φιλοσοφίας Ζωής στη νοηματοδότηση και αντιμετώπιση προσωπικών κρίσεων»

Γ. Την κ. Ασημίνα Κοντογεωργίου, Σχολική Σύμβουλο Φυσικών επιστημών, που θα μιλήσει με θέμα «Μπορεί ο εποικοδομητικός διάλογος Θεολογίας και Ψυχολογικών Επιστημών να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη;»

Δ. Τον κ. Αλέξη Λάππα, Ψυχίατρο - Ψυχοθεραπευτή παιδιών, Εφήβων, Οικογενειών, Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων Μ. Βρετανίας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ψυχής Δρόμοι: μια ματιά στη ζωντανή γέφυρα επικοινωνίας ειδικών ψυχικής υγείας και πνευματικών με κέντρο τον καθημερινό ανθρώπινο πόνο» και

Ε. Τον Αρχιμ. Αθανάσιο Παραβάντσο, Θεολόγο - Ψυχοδυναμικό θεραπευτή, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Υπαρξιακό σχόλιο πάνω σε μια ομιλία του Steve Jobs για τη ζωή και τις απώλειές της»

Θ ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους ομιλητές.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί το περιοδικό «Ψυχής Δρόμοι», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αρμός», ενώ θα λειτουργήσει παράλληλη έκθεση σχετικών βιβλίων σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Χαρτεμπορική»





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ