Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Στα 90.150,38 ΕΥΡΩ ο εφετινός Έρανος της Αγάπης -Νέο Σπίτι Γαλήνης στις Αλυκές

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2012



Τον απολογισμό του Εράνου Αγάπης 2011 έκανε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο «ΞΕΝΙΑ ΒΟΛΟΥ», προς τιμήν των εθελοντριών κυριών του Εράνου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που η Ιερά Μητρόπολη έδωσε στη δημοσιότητα, το προϊόν του Εράνου έφθασε στα 90.150,38 ΕΥΡΩ, ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του περσινού Εράνου. Από τα χρήματα αυτά, με 7.500 ΕΥΡΩ ενισχύθηκαν τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, με 21.500 ΕΥΡΩ το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογενείας, ενώ στα 58.550 ΕΥΡΩ ανήλθαν τα βοηθήματα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου προς τους έχοντες τακτικές και έκτακτες ανάγκες εμπερίστατους αδελφούς.

Ο κ. Ιγνάτιος εξήγγειλε την δημιουργία νέου Σπιτιού Γαλήνης στις Αλυκές, το οποίο προετοιμάζεται ήδη και θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την συνδρομή όλων των ενοριών της περιοχής. Επανήλθε, επίσης, στην ιδέα για την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως, για το οποίο ήδη βρίσκεται σε επαφές με πρόσωπα που δημιούργησαν και λειτουργούν ανάλογη δράση στην Αθήνα.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πετυχημένη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Ιδρύματος «Διακονία» για την δωρεάν διανομή ρουχισμού, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δρομολόγηση του μεγάλου έργου της αναστήλωσης της Ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς, καταγράφοντας, όμως και την λύπη του για τον επιπόλαιο τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες του δημοσίου βίου (ελάχιστοι ευτυχώς), στέκονται απέναντι σ' αυτό το έργο.

Ο κ. Ιγνάτιος έπλεξε το εγκώμιο των εθελοντριών γυναικών, που συμμετείχαν στον εφετικό Έρανο της Αγάπης, παρά το δυσμενές κλίμα και τις δυσκολίες που εγείρει η μεγάλη οικονομική κρίση. Προς όλες κατέθεσε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η πρότυπη χορωδία των εθελοντριών κυριών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ