Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Γιορτή για τη Μητέρα στην ενορία της Ευξεινούπολης

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2012



Σε μια όμορφη και σεμνή εκδήλωση τιμήθηκε το πρόσωπο της μητέρας από τα Κατηχητικά Σχολεία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου τα παιδιά που συμμετέχουν στη νεανική κίνηση της Ενορίας απήγγειλαν ποιήματα, εκφράζοντας, με τις αγνές παιδικές ψυχές τους, την αγάπη τους για τη μητέρα.

Παράλληλα, η κ. Σταυρούλα Παπακωνσταντίνου - Πασχαλούδη, εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, μίλησε σχετικά με το πρόσωπο της μητέρας και στην όντως συγκινητική ομιλία της αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραμάτισε από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας, προβάλλοντας συνάμα και το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως την μητέρα του Θεού και των ανθρώπων.

Στη συνέχεια, τα παιδιά μοίρασαν στους παρευρισκομένους αναμνηστικά της εκδήλωσης, τα οποία φιλοτέχνησαν τα ίδια, υπό το άκουσμα ύμνων προς την Παναγία, ενώ ο πατήρ Γεώργιος Μπέκας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, εξήρε τη μητρότητα ως Θείο δώρο και παρουσίασε την Παναγία ως πρότυπο για κάθε μητέρα, ευχαριστώντας τα παιδιά για τη συμμετοχή και άψογη εμφάνισή τους, την εκλεκτή ομιλήτρια, καθώς και τον κατηχητή κ. Γεώργιο Γιαννιό, Θεολόγο, ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους κατηχητές και κατηχήτριες του Ιερού Ναού, είχε την ευθύνη της εκδήλωσης.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ