Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ιερατική Σύναξη για το τελετουργικό των Ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, 2012



Η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, του μηνός Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας. Θέμα της Συνάξεως είναι «Το Τελετουργικό των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής»

Το πρόγραμμα της Συνάξεως θα εξελιχθεί ως εξής:

 

Α. Συνεδρία

1. Εισηγητής ο Πρωτ. Κων/νος Φλάκης, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Βόλου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Η πρωινή καθημερινή Ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Όρθρος, Ώρες,. Εσπερινός)»

2. Εισηγητής ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, Εφημέριος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία»

 

Β. Συνεδρία

1. Εισηγητής ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, Εφημέριος του Ι. Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου»

2. Εισηγητής ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η Ακολουθία των Χαιρετισμών και του Ακαθίστου Ύμνου»

 

Γ. Συνεδρία

1. Εισηγητής ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Λιτάνευση Ιερών Εικόνων της Κυριακής της Ορθοδοξίας»

2. Εισηγητής ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Η Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως»

 

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει διεξοδικός διάλογος.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ