Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Οι Ψάλτες τιμούν τρεις Κληρικούς της Τοπικής Εκκλησίας

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2012Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα αποδώσει την δέουσα τιμή και αναγνώριση σε τρεις σεβαστούς και παλαιούς Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το πολύπλευρο πνευματικό και καλλιτεχνικό τους έργο.

Πρόκειται για τον Πρωτ. Αντώνιο Ζούπη, τ. Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Γέροντα της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, για τον Πρωτ. Αντώνιο Κούρια, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πορταριάς και Πρεσβύτερο Κων/νο Σταμάτη, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Δράκειας. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συλλόγου «και οι τρεις κληρικοί διακρίθηκαν και συνεχίζουν να προσφέρουν πνευματικό και καλλιτεχνικό έργο, επιδεικνύουν την μεγάλη τους αγάπη για την Βυζαντινή Μουσική, έχουν διατελέσει και ιεροψάλτες, κατά το παρελθόν και χαρακτηρίζονται για την έμφυτη μουσική τους Παιδεία και την Καλλιφωνία».

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ. στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Παρουσίαση επίκαιρων Βυζαντινών Ύμνων απλό την Χορωδία Ιεροψαλτών Βόλου, υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Μιχάλη Μελέτη και

Απόδοση Τιμητικής Διάκρισης στους τρεις Κληρικούς από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, Πρωτοψάλτη κ. Πέτρο Μπλάνα.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ