Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Παρασκευή, 2 Μαρτίου, 2012



Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας επί των αιρέσεων και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, μετά την μακρά περίοδο της εικονομαχίας, εορτάζει η Εκκλησία μας την προσεχή Κυριακή Α΄ Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Επίκεντρο του εορτασμού την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Κατά την Θεία Λειτουργία θα αναγνωσθεί το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για τον εορτασμό της Ορθοδοξίας. Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, στη διάρκεια της οποίας θα απαγγελθούν, τμηματικά, το Σύμβολο της πίστεως και το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

 

Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος θα συνεχίσει την σειρά των εφετινών κατανυκτικών ομιλιών του.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ