Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Θρησκευτικά στην Ειδική Αγωγή»

Δευτέρα, 12 Μαρτίου, 2012



Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διοργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση της νέας εκπαιδευτικής έκδοσης με τίτλο «Τα Θρησκευτικά στην Ειδική Αγωγή», την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη και Ανθ. Γαζή). Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας - Ψυχοπαθολογίας κ. Γεώργιος Κλεφτάρας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο συμβουλευτικός ρόλος του Εκπαιδευτικού».

Το βιβλίο «Τα Θρησκευτικά στην Ειδική Αγωγή» είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που αποσκοπεί στην καλλιέργεια της θρησκευτικότητας στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η ιδέα για τη συγγραφή του προέκυψε από την αναγκαιότητα να καλυφθεί το κενό της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στην ειδική αγωγή.

Το εν λόγω βιβλίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγος, θεολόγος, κοινωνιολόγος - κοινωνικός λειτουργός, μουσικός, οι οποίοι εργάστηκαν, επί μήνες, καταθέτοντας την επαγγελματική τους εμπειρία για να δημιουργήσουν ένα βιβλίο ανάλογο με τις δυνατότητες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, αυτούσιο ή προσαρμοσμένο, τόσο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, π.χ. ειδικά νηπιαγωγεία, ειδικά δημοτικά σχολεία, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, π.χ. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Τ.Ε.Ε. ειδικής αγωγής όπως και στα τμήματα ένταξης και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο «Τα Θρησκευτικά στην Ειδική Αγωγή» είναι αφιερωμένο στους μαθητές του  Ειδικού Σχολείου Αλμυρού, μιας και η ιδέα υλοποίησής του ξεκίνησε από το χώρο αυτό σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ