Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Νέος άμισθος Κληρικός στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Δευτέρα, 12 Μαρτίου, 2012



Την Χειροτονία  ενός νέου εγγάμου Διακόνου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Κυριακή 11 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Βόλου. Ο π. Γαβριήλ Βοϊτσέσκου (Ρουμανικής Καταγωγής) εισήχθη στις τάξεις του Ιερού κλήρου της Μητροπόλεως Δημητριάδος  άμισθος και θα υπηρετήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο π. Γαβριήλ, στη σύντομη ομιλία του, παίρνοντας αφορμή από την Σταυροαναστάσιμη περίοδο της εκκλησίας, αναφέρθηκε στα ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης από τη μια, αλλά και της βαριάς συναίσθησης της αποστολής από την άλλη που τον διακατέχουν, επιλέγοντας να γίνει κληρικός σε μια τόσο δύσκολη και με απαιτήσεις προς το λαό εποχή «αφήνοντας την ύπαρξη του στον Κύριο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, επαίνεσε τον νέο Διάκονο για την τόλμη του να εισέλθει χωρίς καμία οικονομική εξασφάλιση στους κόλπους της εκκλησίας στηριζόμενος στην αγάπη του Επισκόπου , του κλήρου και του λαού αφήνοντας τη ζωή του ίδιου και της οικογενείας του στα χέρια του θεού, τονίζοντας  ότι : « τούτη ειδικά η περίοδος στο τόπο μας και την πατρίδα μας  έχει και μια άλλη διάσταση, όντος Σταυροαναστάσιμη, γιατί Ο λαός μας πορεύεται σταυρωμένος και ελπίζει στην ανάσταση για να ξαναβρεί τη χαρά του τη ταυτότητα και τον εαυτό του




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ