Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εγκαινιάστηκε η Σχολή Αγιογραφίας Ευξεινουπόλεως

Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2012Με την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 και επίσημα τη λειτουργία της η Σχολή Αγιογραφίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως «Υμνωδία Χρωμάτων».

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Γεώργιος Μπέκας καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο για ακόμη μία φορά στην Ενορία και εξέφρασε τις ευχαριστίες των Ενοριτών για το ανύστακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Επίσκοπος προς τα πνευματικά του τέκνα. Έκανε αναφορά για τον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής, ο οποίος είναι καθαρά ποιμαντικός, ενώ θα προσφέρει μια ευκαιρία γόνιμης και δημιουργικής απασχόλησης στους συμμετέχοντες, σε καιρούς, μάλιστα, όπου τα πάντα δείχνουν ζοφερά και όλοι αναζητούν διεξόδους.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την νέα επίσκεψή του στην Ενορία της Ευξεινούπολης, όπου διαπιστώνει το ολοένα αυξανόμενο ποιμαντικό έργο που επιτελείται και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όλες οι δράσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρονται στους πιστούς, πέραν της Λατρείας, όντως αποδεικνύουν πως σ' αυτή την Ενορία επιτελείται και μια άλλη λειτουργία μετά τη Θεία Λειτουργία».

Ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο και τους συνεργάτες του για την όλη προσπάθεια, επαίνεσε τον υπεύθυνο δάσκαλο της Σχολής κ. Νεκτάριο Κουρκουβάτη, αγιογράφο και υιό ιερέως από τη Νέα Αγχίαλο και, απευθυνόμενος στους τριάντα και πλέον μαθητές της Σχολής, τόνισε την αξία των Ιερών Εικόνων στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τη σπουδαιότητα που διαδραματίζουν στην καθημερινότητα των πιστών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά την πρακτική άλλων χριστιανικών ομολογιών, όπως Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών, οι οποίοι άλλοτε υποτιμούν ή και αρνούνται την χρήση των Εικόνων. Τέλος, υπογράμμισε πως η ιερή τέχνη της Αγιογραφίας εξυμνεί το Θεό και πως το χέρι του αγιογράφου αποτελεί τη γλώσσα με την οποία δοξολογείται ο Δημιουργός.
Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ