Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Στον Πειραιά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς

Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2012Μετά από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς και την σύμφωνη γνώμη του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, η Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, εφόρου και παραστάτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα μεταφερθεί στον Πειραιά, προς αγιασμό κλήρου και λαού της Τοπικής Εκκλησίας, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής,.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Εικόνα θα μεταφερθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 5 μ.μ., όπου και θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή, από τον ιερό Κλήρο και τον λαό της πόλεως, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε ο φιλοξενών Ναός, μετά την υποδοχή θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Ξενιάς και θα ακολουθήσουν δύο Ακολουθίες της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ. Κατά την 2η Ακολουθία θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς θα παραμείνει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς έως την Κυριακή 25 Μαρτίου, οπότε και θα επιστρέψει στον οικείο τόπο.  

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ