Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ημερίδα για τους Θεολόγους Εκπαιδευτικούς

Παρασκευή, 16 Μαρτίου, 2012



Ημερίδα, με θέμα «Θεολογική και Επιστημονική Γνωσιολογία», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων κ. Παναγιώτη Τσιακούμη και αφορούσε τους Θεολόγους - Εκπαιδευτικούς του Νομού Μαγνησίας.

Μετά τον Χαιρετισμό του κ. Σχολικού Συμβούλου, προς τους θεολόγους Καθηγητές μίλησαν οι κ.κ. Γεώργιος Μαντζαρίδης, Ομότιμος Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Διδάκτωρ Χριστιανικής Ηθικής της Θεολογικής Ηθικής του Α.Π.Θ.

Την Ημερίδα έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους εισηγητές και τόνισε την σπουδαιότητα του ρόλου του Καθηγητή των Θρησκευτικών. Αναφέρθηκε στην νέα έκδοση της Τοπικής Εκκλησίας, με θέμα «Τα θρησκευτικά στην ειδική αγωγή», θέλοντας να δώσει ένα ζωντανό παράδειγμα για το πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν στην εκπαίδευση, χωρίς κρατική υποστήριξη, αλλά με την προσπάθεια και τις ιδέες των ανθρώπων. Επίσης, παρότρυνε τους εκπαιδευτικούς να είναι δραστήριοι και ενεργοί στο μάθημά τους διότι και το χειρότερο βιβλίο στα χέρια ενός σωστού Θεολόγου μπορεί να φέρει μεγάλα αποτελέσματα, ενώ το καλύτερο βιβλίο στα χέρια ενός Θεολόγου με λιγοστή πίστη και χωρίς ενδιαφέρον για το μάθημα, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην ιδέα που δημιουργήθηκε τελευταία για τον ορισμό εντεταλμένων Κληρικών στα Σχολεία, μαθητές των οποίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού και τόνισε την σπουδαιότητα της διάκρισης που απαιτείται για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων. Από Θεολόγους - Εκπαιδευτικούς τέθηκε το θέμα της Εξομολόγησης στα σχολεία. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε, για ακόμα μια φορά, την μεγάλη του θλίψη και δυσαρέσκεια για τον εξοβελισμό των πνευματικών από τα σχολεία, ενώ τόνισε ότι το κεφάλαιο αυτό δεν έχει κλείσει.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ