Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η εορτή του Ευαγγελισμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2012



Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα τιμήσει και εφέτος την μεγάλη Εκκλησιαστική και Εθνική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αλμυρού, κατά την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Κατά την Αγιώνυμο ημέρα θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος, μετά το πέρας της Ακολουθίας, θα συνεχίσει την σειρά των Κατανυκτικών ομιλιών του.

 

Δοξολογία για την Εθνική εορτή

Την ημέρα του Ευαγγελισμού, Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 11 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα ψαλεί η επίσημη Δοξολογία για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ,. Ιγνατίου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Αμέσως μετά, ο κ. Ιγνάτιος θα τελέσει, στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου, Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στον αγώνα για την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Στη συνέχεια, θα παραστεί στην καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία της πόλης.

 

Πανηγύρεις του Ευαγγελισμού

Στην Τοπική Εκκλησία, την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά Θείου κηρύγματος

 

Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Καρδατζής

 

Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ