Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εορτή της Μεσοπεντηκοστής – Μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου

Δευτέρα, 7 Μαϊου, 2012



Την εορτή της Μεσοπεντηκοστής εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 9 Μαΐου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου Φυτόκου, όπου την παραμονή στις 6,30 μ.μ., θα μεταφερθεί η Τιμία Κάρα του Οσίου Γερασίμου του Νέου, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσης και αμέσως μετά θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ο οποίος θα ομιλήσει σχετικώς.

 

Μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου

Την Τετάρτη 9 Μαΐου, επίσης, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών. Στην Τοπική Εκκλησία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Χριστοφόρου Βόλου, όπου την παραμονή στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή.

Κατά την Αγιώνυμο ημέρα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ