Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Κυκλώματα απάτης εις βάρος Μοναστικών Αδελφοτήτων Την προσοχή των Μοναχών εφιστά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Τετάρτη, 9 Μαϊου, 2012



Την προσοχή των Ανδρικών και Γυναικείων Μοναστικών Αδελφοτήτων της Τοπικής Εκκλησίας, εφιστά, με επιστολή του προς τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, για την δράση κυκλωμάτων που προσπαθούν να εξαπατήσουν τα Μοναστικά καθιδρύματα.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρεται σε αγνώστους, οι οποίοι «χρησιμοποιώντας ονόματα γνωστών κληρικών και φερόμενοι ως εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου, έδιναν ψευδή στοιχεία περί εγκρίσεως από την Ιερά Σύνοδο χρηματικού ποσού υπέρ της Μονής και ζητούσαν από την Μονή την κατάθεση χρημάτων, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η παροχή του προαναφερθέντος υποτιθέμενου εγκριθέντος ποσού προς την Μονή»

Ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει πως «πρόκειται για κύκλωμα απάτης εις βάρος των Μοναστικών Αδελφοτήτων μας, με σκοπό να τις δελεάσουν με την προσφορά χρημάτων, αφού είναι γνωστό πως όλα τα Μοναστήρια, λίγο ή πολύ, έχουν ανάγκες, λόγω των διάφορων οικοδομικών και ανακαινιστικών τους έργων... Κάποιες Αδελφότητες παρ' ολίγον να εξαπατηθούν, άλλες πάλι, ερευνώντας το ζήτημα λίγο πιο βαθιά, κατήγγειλαν στην Ιερά Μητρόπολη το ενδεχόμενο απάτης...»

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος καταλήγει προτρέποντας τους Μοναχούς και τις Μοναχές: «παρακαλώ θερμώς να μη δίνετε την παραμικρή εμπιστοσύνη σε αγνώστους που υπόσχονται χρήματα και κονδύλια, έστω και αν εμφανίζονται ως Κληρικοί, διότι χρησιμοποιούν ονόματα γνωστών ιερέων για να γίνουν πειστικοί. Συλλέξατε όσο μπορείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημερώστε αμέσως την τοπική αρμόδια Αστυνομική Αρχή, προκειμένου να γίνουν ενέργειες για τον εντοπισμό των μελών του κυκλώματος αυτού... Οι Ιεροί μας τόποι, οι Ναοί και οι Μονές μας, τα τελευταία οχυρά της ευσέβειας, γίνονται και αυτοί στόχοι ιερόσυλων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την επέλαση του κακού, παρά μόνο με την προσευχή και την προσοχή μας, όσο μάς είναι δυνατόν...»





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ