Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ανθοτόπου Αλμυρού

Δευτέρα, 14 Μαϊου, 2012



Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο Ιερός Αγίου Γεωργίου Ανθοτόπου Αλμυρού.

Πλήθος κόσμου, τόσο από τον οικισμό του Ανθοτόπου, όσο και από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, κατέκλυσε από νωρίς τον Ιερό Ναό συμμετέχοντας στο ανεπανάληπτο γεγονός των εγκαινίων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την αθρόα προσέλευση των πιστών ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων, τόνισε την σταθερή προσήλωση του Ελληνικού λαού στην Μάνα Εκκλησία, αλλά και στο πνεύμα ενότητας, το οποίο χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ο τόπος μας. Αναφέρθηκε στα αίτια της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και στους τρόπους εκείνους που καλούμαστε όλοι μας να υιοθετήσουμε, έτσι ώστε να εξέλθουμε από αυτή την οδυνηρή κατάσταση με τις λιγότερες απώλειες.

Επαίνεσε τον εφημέριο της περιοχής π. Νικόλαο Μανθογιάννη, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για τις φιλότιμες προσπάθειές τους, τους κατοίκους του Ανθοτόπου που συνέβαλαν από το υστέρημά τους στην ανέγερση και αποπεράτωση του περικαλλούς Ιερού Ναού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον μακαριστό ιερέα π. Αθανάσιο Γκουράρο, παλαιό εφημέριο του Ιερού Ναού, για τις άοκνες προσπάθειές του για την ανέγερσή του.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ