Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων των Αρχιερατικών Περιφερειών Αλμυρού και Νέας Αγχιάλου

Παρασκευή, 18 Μαϊου, 2012



Την προσεχή Κυριακή 20 Μαΐου, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού «Κατακόμβη», θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων των Αρχιερατικών Περιφερειών Αλμυρού και Νέας Αγχιάλου.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Γνωρίζω την Ενορία μου» και τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, τα πρόσωπα και τις δραστηριότητες των Ενοριών τους.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του Γραφείου Νεότητος της τοπικής μας Εκκλησίας - μέσω του θέματος της φετινής εκδήλωσης - ώστε τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων να γνωρίσουν, να καταγράψουν και να παρουσιάσουν το ιεραποστολικό, το φιλανθρωπικό, το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της Ενορίας τους, καθώς και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν στο παρελθόν, μα και στο παρόν, κεντρικό ρόλο, όπως οι ιερείς, οι ιεροψάλτες, οι νεωκόροι, οι μεγάλοι ευεργέτες και δωρητές, οι εκκλησιαστικοί σύμβουλοι, οι κατηχητές, οι εθελοντές και τα υπόλοιπα στελέχη του Ιερού Ναού, υπογραμμίζοντας, κατ' αυτό τον τρόπο, αφενός μεν την ενότητα που επικρατεί στην μεγάλη οικογένεια που καλείται Ενορία, αφετέρου, να γνωστοποιηθεί το σημαντικό έργο που συντελείται στο χώρο της Εκκλησίας.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ