Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλίας από το ινστιτούτο alzheimer

Τετάρτη, 23 Μαϊου, 2012



Η Ιερά Μητρόπολίς  μας μέσω  του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ  ΑLZHEIMER «Η Αγία  Σοφία» (Xατζηαργύρη 110 Βόλος ΤΚ 383  33 τηλ. 24210-43448  FAX: 24210-44984) εξασφάλισε ένα πεντάμηνο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς χαρακτήρος στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα προσελήφθησαν 2 Κοινωνικοί Λειτουργοί, 2 Ψυχολόγοι, 2 Νοσηλευτές, 2 Φυσιοθεραπευτές και 2 Γραμματείς για να συμπαρίστανται στους ασθενείς και τους περιθάλποντες συγγενείς ανάλογα  με την ειδικότητά  τους.

 Το ανωτέρω προσωπικό, εντελώς δωρεάν, με προγραμματισμό του Ινστιτούτου Alzheimer «Η Αγία Σοφία», θα επισκέπτεται κατ' οίκον τους ασθενείς που νοσούν από Αlzheimer  και τους συγγενείς-φροντιστές  τους. Όσοι συμπολίτες  μας επιθυμούν να τύχουν αυτής της  δωρεάν  συμπαραστάσεως με την επίσκεψη του νοσηλευτικού προσωπικού στην κατοικία τους παρακαλούνται να αποστείλουν  στα γραφεία του Ινστιτούτου (Χατζηαργύρη 110 ΤΚ  383 33) επιστολή συγκαταθέσεως με πλήρη στοιχεία (Ονοματεπώνυμο ασθενούς, στάδιο της νόσου, Διεύθυνση, τηλέφωνο, σχέση ασθενούς με τον περιθάλποντα κ.λ.π. και προτεινόμενες ώρες) για να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία θα ανακουφίσει τον πόνο των ασθενών και θα προσφέρει «χείρα βοηθείας» στον γολγοθά που έχουν αναλάβει συγγενικά τους πρόσωπα στο να τους περιθάλπτουν .





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ