Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εντείνεται το Κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως - 1725 οι μερίδες φαγητού καθημερινά - Σκέψεις για την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου

Τρίτη, 29 Μαϊου, 2012



Σε πλήρη εξέλιξη και αυξητική πορεία βρίσκεται το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή καθημερινής τροφής στους εμπερίστατους συμπολίτες μας ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

 

Στήριξη στις «Άσπρες Πεταλούδες»

Στο πρόγραμμα καθημερινής σίτισης εντάχθηκε, με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ειδικών Παίδων - Ατόμων Ν. Μαγνησίας «Άσπρες Πεταλούδες», το οποίο δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Η Τοπική Εκκλησία ικανοποίησε άμεσα το αίτημα του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Αθανασίου Μπακαλιάνου και παρέχει ήδη 50 μερίδες φαγητού ημερησίως, το οποίο παρασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας και παραλαμβάνεται από ανθρώπους του Ιδρύματος.

 

Πρόγραμμα «Όλοι μαζί μπορούμε»

Την ίδια στιγμή η Τοπική Εκκλησία εξακολουθεί να συμμετέχει στην δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» για τη συλλογή τροφίμων πρώτης ανάγκης από συνεργαζόμενα Σούπερ Μάρκετ, τα οποία διοχετεύονται στα ενοριακά συσσίτια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι επιχειρήσεις LIDL,  ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, Carrefour.  

Σύμφωνα με τελευταίες καταγραφές, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, πλέον, προσφέρονται 1725 μερίδες φαγητού καθημερινά, σε 26 σημεία, με την βοήθεια πλειάδος εθελοντών.

 

Επιχορήγηση του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων

Επίσης, η Τοπική Εκκλησία συνεχίζει την επιδότηση του προγράμματος μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής για τους τροφίμους του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και για το τετράμηνο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2012. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ήδη από την παρελθούσα χειμερινή περίοδο.

 

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους Προέδρους των Ιδρυμάτων Γηροκομείο και Ορφανοτροφείο Βόλου για την αντιμετώπιση και θεραπεία προβλημάτων και αναγκών που προκύπτουν από την γενικότερη οικονομική δυσπραγία.

Παράλληλα, εξετάζεται και η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου από την Τοπική Εκκλησία, στο πλαίσιο του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών, καθότι τα αιτήματα και για αυτή τη δράση αυξάνονται διαρκώς.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ