Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Κλάους Κένεθ: Ένας αρνητής έρχεται στην Ορθοδοξία «Γεννήθηκα για να μισώ - αναγεννήθηκα για ν’ αγαπώ»

Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2012



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (6/6) με καλεσμένο το Γερμανό Συγγραφέα Κλάους Κένεθ. Αφορμή υπήρξε η έκδοση του νέου βιβλίου του με τίτλο «ΘΕΟΙ, ΕΙΔΩΛΑ, ΓΚΟΥΡΟΥ. Από τη σκιά της πλάνης στο φως της Ορθοδοξίας» από τις Εκδόσεις «Εν Πλώ».
    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νεανικό στέκι Πέρασμα του Συνδέσμου Νέων. Σε μία κατάμεστη από νέους ανθρώπους  αίθουσα, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο συγγραφέας παρουσίασε πολλές πτυχές από το νέο του βιβλίο κυρίως σε θέματα που αφορούν τις σύγχρονες αιρέσεις. Αφηγήθηκε την πολυτάραχη ζωή του, το πέρασμά του, για πολλά χρόνια, από τις ανατολικές θρησκείες και το Ισλάμ και τέλος, τη γνωριμία του με τον γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ και τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες της μεταστροφής του στον Χριστό, ως και την ολοκληρωτική ένταξή του στο σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
    Στο νέο  βιβλίο του «ΘΕΟΙ, ΕΙΔΩΛΑ, ΓΚΟΥΡΟΥ»  απομυθοποιεί τα σφαλερά μονοπάτια του αποκρυφισμού, της γιόγκα και των παραθρησκειών. Καταθέτει την προσωπική του εμπειρία - κι αυτό είναι το ξεχωριστό - και αποδομεί εκ των έσω τις σύγχρονες αυτές πλάνες, εστιάζοντας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και εμβαθύνοντας στις αλήθειες των Πατέρων της Εκκλησίας.
    Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «οι Ορθόδοξοι παγιδευόμαστε στα αυτονόητα. Τα θεωρούμε όλα δεδομένα και χάνουμε την ουσία των πραγμάτων της πίστεως. Και έρχονται οι περιπέτειες των άλλων να μάς διαβεβαιώσουν τη δική μας αλήθεια. Αυτή την αλήθεια που εμείς την έχουμε εκ γενετής, δεν την εκτιμάμε πολλές φορές. Οι άνθρωποι που έρχονται με αυτό τον τρόπο στην Ορθοδοξία έχουν το κριτήριο να δουν τα γνωρίσματά της, την αγάπη, την Κοινωνία, το Άνοιγμα, την Ελευθερία, την Ταπείνωση…  Δεν κατανοώ πού είναι τα ύποπτα και οι σκιές αλλά δυστυχώς έχουμε και αυτή την παγίδα στην Ελλάδα να βλέπουμε παντού σκιές. Ύποπτες συνομωσίες και αλλοτριώσεις. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Ας αφήσουμε το Πνεύμα να λειτουργήσει. Το Άγιο Πνεύμα λειτουργεί και όπου θέλει πνεί…»




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ