Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός και ο Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»

Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2012



Σε μία συγκινητική και σεμνή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (6/6), ανακηρύχθηκε Προστάτης των Εθελοντών του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος», ο Άγιος Λουκάς, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, ο Ιατρός και θαυματουργός.
    Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του «Εσταυρωμένου» Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της ανακήρυξης του Αγίου Λουκά ως Προστάτου του Συλλόγου, καθότι και εκείνος βίωσε τα δεινά της φυλακής και της εξορίας, ομολογώντας, με παρρησία, την Ορθόδοξη πίστη του, την περίοδο του σκληρού αθεϊστικού καθεστώτος στην Σοβιετική Ένωση. 
    Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζουμπουλάκη, ο οποίος εξέφρασε το θαυμασμό του για το εύρος της δράσης του Συλλόγου.

    Στη συνέχεια η Χορωδία των Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, υπό τη δ/νση του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, απέδωσε Βυζαντινούς Ύμνους από την υμνολογία της Πεντηκοστής και του Αγίου Λουκά.

Ακολούθησε ομιλία του Αρχιμ. Διονυσίου Ανθοπούλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου της Αρχιερατικής περιφέρειας Αλεξάνδρειας, της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με θέμα : «Ο Άγιος Λουκάς: Βίος και θαύματα».

    Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο νεοεκδοθείς ψηφιακός δίσκος με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Λουκά, τον οποίο συνέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ και μελοποίησε ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής κ. Ιωάννης Χασανίδης, ο οποίος απέδωσε και ύμνους από την υμνολογία του Αγίου.

    Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και σημείωσε ότι «το μαρτυρικό και ομολογιακό πνεύμα του Αγίου Λουκά θα μάς εμπνέει για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έρχονται στον τόπο μας»




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ